11 Eylül 2013 Çarşamba

Kış Oyunları !


Malum sonbahar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Gerek hafif hafif çişeleyen yağmuru gerekse "artık üşütmeye geldim" der gibi üfleyen rüzgarı nedeniyle park, sokak, çay bahçesi sezonunu yavaştan kapatıyoruz. Hal böyle olunca dışarıda geçirdiğimiz 2-3 saatlik süreyi de (hatta daha fazlası) evde geçirmek gerekiyor, bu da elbette yaratıcı bir çaba gerektiriyor. İkizler bugün oynadıkları oyunu yarın oynamak istemiyor; hatta bazen sabah ayrı, öğlen ayrı, ikindi ayrı, akşam ayrı bir meşgale istiyorlar kendilerine. Tabii ben de yaratıcı ruhlu bir anne olarak yırtınıp (ay yani çırpınıp) duruyorum evin içinde.

Uzun vadede ümit veren yeni oyunumuzu sizlere de ilham vermesi açısından burada paylaşayım dedim. Fotoğraftaki direksiyonlar belki de bebişlerim 1 yaşındayken falan alındı. O zaman düğmelerine basınca cırtlak cırtlak öten kornalar, sirenler ilgilerini çekiyordu, gelin görün ki aylar ilerledikçe bıkılan direksiyonlar bir kenarda unutuldu. Geçen gün temizlik yaparken elime geçtiler. Özlemişler tabii kapıştılar hemen. İki evirip çevirip bir kenara atmasınlar diye ben de hemen bir oyun uyduruverdim. Bu iş için iki direksiyon, iki sandalye yeterli. Dileyen dolmuşlarda kullanılan minik işlemeli el havlusu, tesbih, anahtarlık, vs. de kullanabilir. :) Sandalyelerine bir güzel yerleşen ikizler otobüs şoförlüğüne hemen alıştılar. Yolcu indir bindir, akbil bas derken epey zaman geçirdik. Oyunun tek kötü yanı her zamanki gibi benim de dahil edilmemdi. Ama vakit geçirdik, bir mesleği yakından tanıdık ve en önemlisi eğlendik; buna da şükür! :)

4 yorum:

  1. resim çok hoş :) kış oyunları evde olunca güzel oluyor zevkli çocuklar için ..
    sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...evet kış boyu eve kapanınca neler neler oynuyoruz bir bilseniz :))

      Sil
  2. çok tatlı çocuuklarınız :))

    YanıtlaSil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...