24 Eylül 2013 Salı

Muhteşem Gatsby!


Çok uzun zamandır okuma uğraşıma hiç değinmediğimi fark ettim. Evet, ikizlerimle şu an elimin değdiği dişe dokunur tek meşgalem sanırım kitaplarım kaldı. Çoğunlukla ikizlerim uyurken zihnimi dinlendirmek maksatlı okumalar yapıyorum. Kimi zaman da onlar uyanıkken ve bir oyuna dalmışken, onlara örnek olabilmek adına beni görecekleri şekilde okuyorum kitaplarımı. Şimdilik onlar da bir kitapsever ve umarım bu huyları hiç değişmez!

Muhteşem Gatsby adlı kitabı henüz on dakika önce bitirdim ve sıcağı sıcağına hislerimi sizlerle paylaşmak istedim. Kitaba yanılmıyorsam ilk önce Paul Auster'ın Sunset Park kitabında rastladım. Sonra aynı kitabın adı Haruki Murakami'nin İmkansızın Şarkısı adlı kitapta da geçince, bu kitabı okumam gerektiğini hissettim.Ve hislerimde yanılmadım. Kitap adına yakışır biçimde muhteşemdi! Konusu, kişilik tahlilleri, çevre detayları, olay örgüsü, kişi bağlantıları, sürükleyiciliği ve dili bir bütün olarak kusursuzdu diyebilirim. Acı biten ve insanı düşündüren bir sonu var! Nasıl yaşıyoruz, kimlerle dostluk içerisindeyiz, aslında biz kimiz ve çevremizdekiler bizi kim sanıyor, gerçek dostlarımız kimler, gerçek aşk var mıdır, gerçek aşkı nasıl anlarız, yalnız yaşamak mı yalnız ölmek mi daha kötü ve en önemlisi sanırım arkamızda nasıl bir hayat bıraktığımız sorusu...Geçmişten uzaklaştığımızı sanırken aslında tam gaz geçmişe doğru yol aldığımızı bilmeden yaşamak!

Okumadıysanız, bu klasiği kesinlikle tavsiye ederim.

Keyifli okumalar!

4 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    94. takipçiniz benim.
    Bu arada birbirinden güzel hediyeleri olan 3 farklı çekilişim var, kaçırmayın derim, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bloguma hoşgeldiniz...
    Ben de uğrarım tabii...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. aynı zamanlarda okunan aynı kitapların tesadüfüne bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tesadüfleri severim...hem de kitaplarla ilgili olursa tadına doyulmaz :)))

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...