16 Eylül 2013 Pazartesi

Memleketi de gördük şükür!

Bu yıl Mayıs ayında ikizlerim üç yaşını doldurdu. Artık özlemini çektiğim pek çok şeyi rahatlıkla yapabileceğimi söylüyor tecrübeli anneler. Memlekete de gidebilir miyim acaba diyorum kendi kendime? Her yıl yazlığa gidiyoruz ama resmen kabile kadar bir ekiple ve uçak vasıtasıyla. Yedi saatlik otobüs yolcuğunu bana zehir ederler mi acaba? Aklımın bir köşesinde hep bu acabalar gezinirken, memleket hasretiyle dolup taşan bendeniz zaten duymaya ihtiyacım olan bu tecrübe ve tavsiyelere gözü kapalı kulak verip düşüyorum yollara. Bu cümleyi yazmam çok kolay oluyor ama yollara düşmemiz o kadar kolay olmuyor. Valiz hazırlıklarına yardımcı olmak ve yol boyunca bize eşlik etmek üzere küçük bir ekip kuruluyor yine :)

Nihayet kazasız belasız ve de olaysız varıyoruz memlekete. Keşke daha önce gelseymişim dedirtecek kadar kolay geçiyor yolculuğumuz. Otobüsten inen ve  şaşkın ve meraklı gözlerle etrafı seyreden ikizlerime bakıyorum ve "büyüyorsunuz, beni de büyütüyorsunuz" diyorum içimden :)

Seyahatimizden o kadar memnun kalıyoruz ki Eylül başında bir daha gidiyoruz memlekete. Tecrübelerimiz sayesinde bu sefer hem daha kolay oluyor hem de daha çok eğleniyoruz. Neler neler yaptık bir bilseniz. Hadi kıyısından köşesinden bahsedeyim azıcık :)


Bir kere her sabah kahvaltı sonrası hamak keyfi yaptık. Tepemizde sıcacık güneş üzerimize üfleyip duran ılıcık bir rüzgar...


Bahçenin yazdan kalan son güzelliklerinin tadını çıkardık yok olmadan...


Evimizle, bahçemizle özlem giderdik bol bol. Konuştuk doğayla ve yeri geldi ona kulak verdik :)


Ormanlar kaşifi olduk ve yere düşen kuru yapraklardan sonbaharın çoktan kapımıza dayandığını keşfettik!


Organik meyve-sebzenin tadını çıkarttık...doğal yetişen her şeyin lezzeti, kokusu bir başka oluyor gerçekten.

Ve daha neler neler. Şimdiden özlemini çekmeye başladım bile :)

İkizler doğada o kadar güzel vakit geçirdiler ki keşke bahçeli bir evde yaşasak diye düşünmeden edemedim. Siz de imkanlarınız doğrultusunda muhakkak çocuklarınızı doğayla buluşturun. Temiz havayı, toprağı, yeşilliği, doğal lezzetleri ve güzellikleri tanısınlar :))

2 yorum:

  1. Maşallah ne güzel cennet gibi bir yer..
    İkizler de pek mutlu görünüyorlar maşallah..:))
    Allah daim etsin. Çok selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zonguldak'ın merkezinde bir yer. Evet, gerçekten bende de cennet izlenimi uyandırıyor!
      İkizlerin sevinç çığlıklarını duymanızı isterdim :)
      Çok ama çok teşekkürler...

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...