26 Eylül 2013 Perşembe

İmdat ! Evi Korsanlar Bastı :)

Bir ara havalar bozmuştu ya hani, işte o ara evde kapalı kalan ikizler "şimdi ne yapacağız, şimdi ne oynasak, anne canım sıkılıyor, neden dışarı çıkmıyoruz, bize oyun kursana anne" gibi soru ve emir cümleleriyle hem beni hem de kendilerini yıprattılar. "Her sanatçının hayatında sancılı bir dönem olmuştur" düşüncesinden teselli bularak biz de evde kapalı kaldığımız o günlerde yaratıcı ruhumuzu ortaya çıkararak vakit geçirdik.

Babamız o gün bir paket elişi kağıdıyla gelmişti eve. Akşam akşam ne yapsak da uyku saatine kadar oyalansak diye düşünürken ikizlerden biri "hadi bana korsan elbisesi yap" diye atıldı. Fırsat bu fırsat diyerek saçtım elişi kağıtlarını ortaya ve renk seçmelerini istedim. İkisi de moru seçti. Hemen morun İngilizcesini patlatıverdim. "Pööörpleee mı anne?", "Purrrpplee mi anne?" "Apıl mı anne?" derken morun İngilizcesini öğrendiler. Bu arada nedense kimi zaman "Apple (Elma) ve Purple (Mor)'u karıştırabiliyorlar :)



Sonrasında işteknik dersimize geçtik ve bant ve makas yardımıyla eksikliklerimizi tamamladık. Önce korsan bandını el işi kağıdına çizdim. Sonra birlikte kestik. Elişi kağıdı küçük olduğundan korsan bandını yüzlerine göre ayarladıktan sonra iki ucunu arkadan kafa ölçülerine uygun olarak renkli bantla sabitledim ve ortaya çirkin mi çirkin iki korsan çıktı.



Böylece hem mor rengin İngilizcesini öğrendik (aktiviteyle desteklenen kavramlar zihinde daha çok yer eder ve kolay unutulmaz), makas ve bant kullanarak pas tutmuş motor becerilerimizi geliştirdik ve de korsancılık oynayarak çoooooook eğlendik!

6 yorum:

  1. Çok tatlı olmuss nasılda eglenmıssınız :) sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eğlendik :)
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  2. Maşallah maşallah..
    Bir aile dostumuz kendisi ve eşi üniversitede İngiliz Dili Edebiyatında Öğretim görevlileri..

    Oğullarına hiç unutmuyorum Carrot öğretmişerdi..
    Çocuklar büyüdü evlendi hala ve hala Carrot derler onun başka bir açılımı yok onlar için..
    Çok hoş..
    İkizleri de öpüyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Mütercim-Tercümanım ve üniversitelerde bu tür eğitim alan aileler çocukları da hemen İngilizce öğreniversin istiyor galiba :))
      Biz de bi de "ice-cream" var :)))
      Biz de sizi öpüyoruz...
      Sevgiler...

      Sil
  3. Aslında ne kadar basit şeylerle mutlu olabiliyor bu kuzular değil mi?

    YanıtlaSil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...