28 Eylül 2013 Cumartesi

Gecekondu Oyunevi :)

İkizler beni iyiden iyiye işteknik öğretmeni gibi kullanmaya başladılar. Kahvaltı sonrası karton, elişi kağıdı, uhu, makas, bant ve daha ne bulurlarsa yüklenip geliyorlar. Her güne yeni bir aktivite bulmak gerçekten zor iş. Neyse ki ikizlerin çenesini çekmektense aktivite çilesi çekmeyi yeğleyen bir anneyim :)

Geçen hafta çocuk odasının mobilyalarının geldiğinden bahsetmiştim. Kutuların arta kalanlarından güzel bir gecekondu yaptık. Tabii bunun için kırtasiye malzemelerinin yanı sıra bir de yemek masanızı feda etmeniz gerekiyor! Önce elimizdeki kartonları kapı ve pencere olacak şekillerde kestik, ardından istediğimiz renkleri seçerek pastel boya kullanarak hepbirlikte pencerelere perde ve kapılara kapı tokmağı boyadık ve yemek masamıza yapıştırdık. Ardından yine karton bir ruloyu siyah pastel boyayla boyayarak evin bacasını yapıp yapıştırdık. Masanın altına da iki battatiye bir kaç küçük yastık da yerleştirdik mi işte size mis gibi bir gecekondu oyunevi :)





Çocukları anlamak gerçekten zor, evde oyuncakçıdan alınmış mis gibi geniş 3+1 oyun çadırları dururken, ev yapımı bu oyunevinde çok güzel vakit geçirdiler. Sanırım her şeyin organiği makbul :)

4 yorum:

  1. Ama çok şirin olmuş annesi:)

    YanıtlaSil
  2. vallahi sizi tebrik ediyorum, ben kendimden böyle performanslar beklemiyorum bile.. :)
    minikler çok şanslı !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum...inanın çocuğunuzu mutlu görmek için neler neler icat ettiğinizi görünce siz de şaşıracaksınız kendi performansınıza :))

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...