12 Eylül 2013 Perşembe

Evimizdeki kolbastı ekibi :)

Neredeyse her gün kahvaltı sonrası J. Balvin'in Tranquila şarkısı eşliğinde dans ederek günlük spor faaliyetlerini gerçekleştiren ikizlerim bugün garip bir istekle karşıladılar beni. "Anne tabletten kombasta açar mısın?". Kombasta diye bir kavramı daha önce hiç işitmemiş olan bendeniz herhalde komposto istiyor diye düşünecekken, "hani var ya anne kombasta dansı" diye terime açıklama getiren bebelerim sayesinde "kolbastı" şarkısını istekte bulunduklarını nihayet anladım :)

Kolbastı klibini televizyonda görmüşler anlaşılan, çünkü klip isteğinin peşi sıra bir de "kombasta kıyafeti" giymek istediler ki buna çözüm bulmak beni biraz yıprattı. Kolbastı kıyafeti mavi olmalıymış sarı olmazmış, muhakkak bel çevresine sarılırmış omuza olmazmış, biri giyermiş biri giymezmiş falan derken benim şallarımdan birini bellerine doladım oldu bitti!


Aman efendim benim oğullarımda ne cevherler gizliymiş de ben farkına varamamışım. Rap müziğiyle kol ve ayak ritimleri tutan oğullarım kolbastı ile ayçiçeği gibi açılıp saçıldılar. Kollar bir tarafta, omuzlar diğer tarafta, popo bambaşka bir tarafta ayrı ayrı kurt döküyor maşallah :))

Tabii ben de bu sırada boş durmadım; bir iki el ayak bacak figürü ile yavaştan odadan sıvışıp önce çamaşırları topladım, ütülükleri ayırdım, mutfağı topladım derken uyku saatleri geldi. Eee bir güzel de yoruldular tabii tepinirken, öyle ki yatağa giderken hiç bir itirazla karşılaşmadım. Allah kolbastıcılardan razı olsun. Anneler şifa niyetine çocuklarınızı kolbastı ile tanıştırmayı unutmayın :)

2 yorum:

  1. :) müthiş, bunları hep not ediyorum minik tırtılım için :)
    bu arada bloğunuzu keyifle takip ediyorum, kullandığınız dil çok hoş :) örn;

    -bir iki el ayak bacak figürü ile yavaştan odadan sıvışıp... (ki bunu ben de çok sık yapıyorum:) )
    -Kombasta diye bir kavramı daha önce hiç işitmemiş olan bendeniz herhalde komposto istiyor diye düşünecekken

    :) yüzümde hep bir gülümseme ile okuyorum yazılarınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim.
      Ben de bu şekilde hem ikizlerimle yaşadığımız güzel anların bir arşivini tutuyor hem de diğer annelere ufak da olsa kendi çocuklarıyla eğlenmeleri için fikirler sunmaya çalışıyorum. İşe yarıyorsa ne mutlu bana :))

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...