18 Eylül 2013 Çarşamba

Artık İkizlerin Bir Odası Var! Yuppiii :)

İkizlerim doğduklarından bu yana hep benimle aynı odayı paylaştılar. İlk başlarda emzirdiğim için bu zorunluydu, sonraları bebeklerime sarılıp onların mis kokularını içime çeke çeke uyumak da benim için bir alışkanlık halini aldı, sonrasında da ikizler anneyle aynı odada yatmaya alıştılar ve ayrılmak istemediler. Daha iki gün öncesine kadar beşikleri hala yatak odamdaydı. Ancak iki gün önce, "artık üç yaşını doldurduk, bir atılım yapma zamanıdır" diye düşünerek mobilyacının yolunu tuttuk :)



İkizlerim zaten büyük yataklara bayılır. Beşikleri çöpe atacağız, size kocamannnnnn yataklar alacağız der demez hemen havaya girdiler zaten. "Biz büyüdük, abi olduk, yataklarımız da büyüyecek" diye dolanıp durdular ortalıkta. Tabii abi oldular ya odada yalnız yatmaya da hazırdılar güya...Güya diyorum çünkü mobilyalar döşenip de planlar uygulamaya konulduğunda birazcık suya düştüler. Burada da birazcık diyorum çünkü aslında ikizlerim uykuya dalana kadar yanlarında yatmam yeterli oluyor ancak sonrasında odama geçince ben tedirgin oluyorum. Ya tuvalet ihtiyaçları olursa ve bana seslenemezlerse, ya üzerleri açık kalırsa, ya gece kalkıp uyku sersemi bir yerlere çarparlarsa, bu örneklerin ardı arkası kesilmeyince beni de uyku tutmuyor, doğruca ikizlerin yataklarında alıyorum soluğu!



Odamızı düzenleyeli iki gün oldu henüz ve iki gündür hal böyle. Bliyorum, anne olarak önce benim kararlı ve istikrarlı olmam gerekiyor, sonra onlar doğaları gereği duruma uyum sağlayacaklar zaten. İşte insan hali, bilmek ile uygulayabilmek arasındaki fark o kadar büyük ki...Bizim için dua edin ve odaları ayırma konusunda uygulayıp da memnun kaldığınız önerileriniz varsa lütfen paylaşın!

2 yorum:

  1. siz oda ayırma konusunda gerçekten geç kalmışsınız :) kitaplar 12. hafta odaları ayrılmak için en uygun zaman diye yazıyor, tabi bence de 12 hafta fazla erken :) oğlum 8 aylık, bakalım ben ne zaman ayıracağım odaları, kış bitimi artık ayırmalıyım diye düşünüyorum ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geç kaldım gerçekten ama bir türlü ayrılamadım kuzularımdan :(
      Az biraz alıştılar yanlız uyumaya;
      Umarım siz de en kolay şekilde atlatırsınız bu aşamayı :)

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...