29 Ağustos 2013 Perşembe

İkizlerle Kışa Hazırlık...


Bugün bizim mutfakta bir haraketlilik vardı ki sormayın gitsin. Başlığı okuyup da sakın küp küp turşular kurduğumuzu, yok efendim kavanoz kavanoz domates sosu hazırladığımızı ya da patlıcanları kurutmaya bıraktığımızı falan sanmayın. Biz sadece bilhassa ailece düşkün olduğumuz süt mısırların peşindeyiz :)

Bu sabah bir patates arabası hararetli hararetli "patatttteessss" diye böğürerek kapımızın önünden geçiyordu. İkizlerden biri derhal cama koştu. "Hani anne kaldır beni patatesçi geçiyor." İyi, ne yapalım?! İşi gücü bıraktık çıktık pencereye...Bu sırada patates kamyonu evin önünde durdu. Sonra evde patates olmadığı aklıma gelince 5 kg patates alıp sepetle yukarı çektik. İkizlerim kendilerine tiyatro sahnesi gibi gelen bu duruma bayıldılar tabii. Patatesçi amca mısır da lazım mı diye sorunca, hiç düşünmeden hayır dedim. Ama sonra düşündüm, hem ben hem de ikizlerim haşlanmış mısıra bayılırız. "Hadi bakalım amca 10 tane de mısır ver", evlatlarım kışın yokluğunu hissetmesin :)

İkizler ilk kez sapıyla çöpüyle mısır görüyor tabii. Sanki Toyzzshop'tan akülü araba almışım gibi havalara uçtular. Serdik sofra bezini yere başladık püskülleri sıyırmaya. Tabii bu arada gır gır şamata eşlik ediyor işimize. Yok bu mısır saçını taramamış hiç, püskülü çitiş çitişmiş, yok bu da banyo yapmamış içinden kurt çıkmış falan. Nihayet temizleyip mutfağa attık mısırları.

Ben diğer odaya geçtim sonra. Yeri bir süpürüvereyim de püskül kalmasın dedim (çok titizim ya). Bu arada ikizler boş durmamış. İçinden gerçekten süt çıktığının farkına varan yavrularım, mısırları duvarlara, sandalyelere, yerlere vura vura bir güzel ezmişler. Cinler tepemde tabii. Mısırlardan önce ikizleri haşladım bir güzel (ama şakacıktan) :))

İlk postayı haşladım şimdi uyanınca bir güzel afiyetle yiyecekler. İkinci posta da ocakta kaynıyor, onu da derin dondurucuya atacağım.

Eee hanımlar, sizin kış hazırlıkları nasıl gidiyor? :)

5 yorum:

  1. ya bişey soracağım, bu süt mısır günlerce haşlanmamış vaziyette dolapta durdu.. bari dedim bozulmasına tayım dondurucuya, haşlamadan attım tabi :( artık çok mu geç? kokar mı çöp mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı soruyu anneme sordum bugün. Çiğ konmazmış dondurucuya. İlla ki haşlamak lazımmış. Ben bilmem annem bilir :))

      Sil
  2. Maşallah diyorum. İkizleriniz için ne güzel bir uğraş olmuştur..
    Canı gönülden öpüyorum ikisini de..:))
    Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.
      Biz de sizi öpüyoruz ve tatilinizin güzel geçmesini diliyoruz :)

      Sil
  3. Şimdi bir arkadaştan mail aldım. Mısır çiğ olarak da konabilirmiş dondurucuya, bilginize :)

    YanıtlaSil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...