26 Ağustos 2013 Pazartesi

Yine Çadır, Yine Çıldır!


Nedir bu çocuklardaki çadır tutkusu anlamadım gitti. Geçen kış bahsetmiştim neredeyse her akşam sandalye ve çarşafları kullanarak çadır yapıyor ve içerisinde oynuyorduk. Bu arada oyuncak odasındaki gerçek oyun çadırı boş boş duruyordu. Nedense onun içinde oynamak cazip gelmiyordu. Ben de yaza girer girmez ilk iş çadırı söküp kaldırdım. Hem oda ferahladı hem ben!

Ama o da ne, çadır kalkar kalkmaz sandalye ve çarşaflarla yaptığımız çadır beğenilmez oldu. Tutturdular "çadır da çadır". "Yavrularım oynamıyordunuz, ben de kaldırıverdim. Kışa yine kurarız." "Hayır efendim. Çadır da çadır."

Karşılıklı allem ettik kallem ettik nihayetinde rekabet benim galibiyetimle sonuçlandı. Nasıl mı? Her zaman yaptığımız çadıra bir kaç renkli mandal ve bir kaç parça plastik tel ekleyerek dikkatlerini cezbetmeyi başardım :) 2 yıldır kullanılmadan boş boş duran oyun çadırlarını da kısmetse kışa tekrar kuracağım. Ona da bir kaç düğme ve çıt çıt ekledik mi eminim içinden çıkmazlar :) Pratik annelere duyurulur !

8 yorum:

  1. annelere eziyet, çocuklara eğlence :) ben de çok severdim çadır yapmayı mandallarla, kardeşimle her yeri dağıtırdık. hala da çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Hem de ne eziyet...Allahtan eğlenceli de :)

    YanıtlaSil
  3. Ayyy :) kolay gelsin size

    YanıtlaSil
  4. Bende de vardı o çadır merakı. Hele köydeysek! Dışarıya yapalım diye tutturuyorum :D

    YanıtlaSil
  5. anne olmaktan korkmaya başladım :(
    ben hiç beceremem çocuklarla oynamayı 9 tane yeğenim var, 1 iyle de oynamadım yahu... öptüm sevdim ağladılar bıraktım gittim...
    şimdi 7 aylık hamileyim ve 1 oğlum olacak kısmetse, ne edeceğim ben :) :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın her şey içgüdüsel olarak gelişiyor. Anne olunca bir de bakmışsınız evin hokkabazı siz oluveryorsunuz. Hiç ama hiç korkmayın :)

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...