2 Ekim 2013 Çarşamba

İkizlerle "Hayal Kur" Faaliyeti :)

Bugün hava o kadar soğuk ve pusluydu ki resmen kış moduna girdik ve bunalım kapılarını ardına kadar açtık! İkizler benden de beter bunalım takılıyorlar: "Canımız sıkılıyor", "Offf çok sıkıldım", "Ne yapcaz anne şimdi", vs. Ben de bu gri Ekim gününü biraz renklendirmek ve ikizlerin ruhunu canlandırmak için yeni bir faaliyet düzenledim ve bu faaliyet için en renkli kartonları, boya kalemlerini seçtik ki içimiz açılsın :)

    
Yaptığımız faaliyetin öyle matah bir yanı yok aslında. Sıradan, basit malzemelerle kendimize oyun çıkardık da diyebiliriz. Önce ben de dahil herkes kendine bir parça karton seçti. Fotoğrafta da görülen şekilde pembe rengi tercih ettik. Ardından renkli kuru boyalarımızı seçtik ve kartonların üzerine her birimiz önce hayal kurup sonra hayalini kurduğumuz şeyi çizdik. Ardından da diğerlerine ne çizdiğimizi ayrıntılı olarak anlattık.Sonrasında çizimlerimizin üzerine sırf eğlence olsun diye makarna yapıştırdık ve hatta makarnaların düşmesini engellemek ve esasen faaliyet süresini uzatmak için makarnaları şeffaf bant ile kapladık.


Örnek teşkil etsin diye önce ben çizdim ve anlattım .Bir araba çizdiğimi, tekerlekleri olduğunu, çok hızlı gittiğini falan söyledim. Önce biraz duraksadılar, ne çizsek diye düşündüler. Sonra eller hızla çalışmaya başladı. Tabii bunlar dışarıdan bakıldığında hiç bir şeye benzetilemeyen karalamalardan ibaretti ama ikizler ne çizdiklerini anlatmaya başlayınca hayal gücünün sınır tanımadığını bir kez daha anladım :)


Bu Deniz'in çizdiği ve makarnalarla oluşturğu modern bir çalışma. Burada bir inşaat kepçesi ve bolca kum görülüyor. Kepçe kumu kazıyor ve taşıyor. Görüyorsunuz değil mi? :)


Bu da Ege'nin çalışması. Burada da bir helikopter var. Helikopter Deniz'in kepçesinin kazdığı kumları taşıyor ve boşaltıyor. Zaten resimde her şey açık seçik anlatılmış :)

Bana göre çok eğlenceli hem de öğretici bir oyun oldu. Bir kere kartonları kendileri kestiler, uhu ve bantları kendileri kullandılar, bunların her birinin el göz koordinasyonuna ve motor becerilerine katkı sağladığını umuyorum. Bol bol hayal kurdular, makarna dizaynları da kendilerine ait, bir de pembe karton kullanarak pembe rengin İngilizcesini de oyun esnasında pekiştirmiş olduk. Tabii en önemlisi can sıkıntısından kurtulduk. Fiziksel becerilerin yanı sıra ruhumuzu da doyurduk :)




2 yorum:

  1. anne değilim ama anneliğinize hayran kaldım açıkcası tebrik ediyorum sizi keşke herkes çocuğuna bu kadar ilgili olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim her anne elinden gelenin en iyisini yapıyordur; ama tabii ki böyle hoş sözler duymak ne kadar güzel bir duygu tarif edemem.
      Çok teşekkürler.
      Sevgiler

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...