25 Ocak 2013 Cuma

Okuyorum No. 2


Ocak ayı da geldi geçiyor. Bu ay ne okudum diye kitap günlüğümü şöyle bir karıştırdım ve üç kitap bitirmiş olduğumu gördüm.

Bunlardan ilki Sarah Jio'nun Mart Menekşeleri adlı kitabı. Gayet akıcı, okuyucuyu hiç yormayan gizemlerle çevrili sıcak bir aşk hikayesi. Beynimin çok yorgun olduğu günlerde (ki ikizlerimle bu 7/24 demek) böyle bir kitabı okumaya ihtiyacım varmış ki kitap hiç bitmesin istedim. Ayrıca kapak tasarımı ve püsküllü ayracı (zira mor rengi severim) beni gayet cezbetti.

İkinci kitap Zülfü Livaneli'nin Serenad'ı. Kitabın konusunu beğendim, tarihi olayların öykü içine yedirilerek okuyucuya aktarılması da hoşuma gitti. Ancak genel olarak romanın dili beni pek çekmedi.

Son kitap ise en sevdiğim yazarlardan biri olan Paul Auster'un Vertigo (Yükseklik Korkusu) kitabı. Yazarın bu kitabında da yine hayal kırıklığı yaşamadım. Etkileyici bir konusu var. Okuyucu hikayenin içinde hemencecik kayboluveriyor. Ancak bu kitap bence bir çırpıda değil de sindire sindire okunmalı. Sevdiğim kitaplar rafında yerini hemencecik aldı.

Şu an elimde görselde yer almayan iki kitap var. Biri bir önceki yazımda sözünü ettiğim Özlem P. Şinik'in Sıra Dışı Annelik İkiz Anneliği ve diğeri de Nermin Bezmen'in Sır kitabı. Bu kitaplarla ilgili görüşlerim de sonraya kalsın bakalım.

Bu arada Ayraçlaşma Etkinliğimize de bir göz atın, belki katılmak istersiniz :)

4 yorum:

  1. Mart Menekşeleri'ni ben de merak ediyorum ve okumak istediklerim listesinde.
    Serenad kütüphanemde sırasını bekliyor:)
    Paul Auster'in henüz hiçbir kitabını okumadım. Ama listemde mevcut:)
    Keyifli okumaların daim olsun.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paul Auster'ı muhakkak denemelisin.
      Gerçekten farklı bir okuma oluyor onun kitapları.
      Çok teşekkürler :)
      Keyifli okumalar

      Sil
  2. Mart Menekşeleri okuması kolay,keyifli bir kitaptı bence de , Serenad kitaplığımda okunacağı günü bekliyor , keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aralar Mart Menekşeleri gibi bir kitap daha olsa hayır demem, beynim o kadar dolu yani :))
      Keyifli okumalar.
      Sevgiler.

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...