7 Kasım 2013 Perşembe

Çiçek Puzzle - Hasta İkizlere Yatıştırıcı Oyuncak!


Haftasonu dışarı çıkarken ikizlerin siparişleri genellikle şu şekilde oluyor: "Bir spiderman, bir spiderman motoru, bir maxsteel kılıç, bir maxsteel robot, bir ninja turtle, bir de gofret". Ben bütün bunları almaya kalksam her biri cücük kadar olsa da fiyatları gayet uçuk olduğundan kredi kartımın limiti yetmez sanırım. Yanı sıra sıraladığım bu oyuncaklar ne yazık ki çocukların hayal dünyalarını pek tetiklemiyor. Var olan hayal güçlerini kullanarak, evet bir iki gün oynuyorlar ama sonrasında her biri oyuncak sepetinin dibini boyluyor. İnanmıyorsanız,  TIK TIK!

Her ne kadar toplaması ve koruması zor olsa da en güzel oyuncaklar yine sade ve çok parçalı olanlar. Örneğin: Legolar, bloklar, yap-bozlar, vs. İşte bu yüzden geçen hafta Toyzzshop'ta elimizde mevcut parçalı oyuncaklardan farklı bir tür görünce ikizlerin siparişlerini göz ardı ederek doğrudan rafa saldırdım. 250 parçalık Çiçek Puzzle. Fotoğrafta göründüğü gibi rengarenk ve çok şirinler. Koca bir kutu içerisinde tam 250 parça. Alırken çok heyecanlandım. İkizlerin bu oyuncağa bayılacağını düşündüm. Gelin görün ki işler tahmin ettiğim gibi yürümedi. Kutuyu gören ikizler "biz bunu istemedik, ışın kılıcı nerede" diye sordular! Ben yılmadım ve büyük bir şevkle puzzle'ları döktüm ortaya. Bir iki oynamaya yeltendiler ama hoşlanmadılar. Ben de olduğu gibi kutuya geri doldurup, oyuncağı gözlerinin önünden kaldırdım!

Ancak bir hafta sonrasında (dün) ikizlerden biri maalesef ateşlendi. Acildi, eczaneydi, ilaçtı, uykusuzluktu derken çok yorulduk. Ancak hasta da olsalar yorgun da olsalar çocuklar oyundan geri kalmak istemez. Sabah kahvaltı sonrası "anne canımız sıkılıyor, ne oynasak" diye peşime takıldılar. Tabii hasta ikiz eşini hareketli oyunlara sokup yormak istemiyorum. Oturduğu yerden ne oynatabilirim derken çiçek puzzle kutusu gözüme ilişti ve hemen döktüm ortaya. Maşallah saatlerce oynadılar. Önce birleştirip ortaya şekil çıkarmaya çalıştılar, sonra kutu üzerindeki nesneleri taklit etmeye çabaladılar, en son da oyuncak kamyon ve trenlerine doldurup kömür taşımacılığı oynadılar :)

Böylece her oyuncağın bir zamanı olduğunu ve önemli olanın doğru anı yakalamak olduğunu anladım :) Işın kılıcı almadığım için pişman olmadım yani :))

Bu arada almak isterseniz oyuncağın fiyatı 18.90 TL.

3 yorum:

  1. Geçmiş olsun..Gerçekten belli olmuyor dün oynamadıklarıyla bugün bayılarak oynayabiliyorlar

    YanıtlaSil
  2. Çocukların hepsi aynı...Puzzle çok güzel benim ufaklıga alıp kendim oynayabilirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama?!
      Evet, kesinlikle tavsiye ederim :)

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...