2 Aralık 2013 Pazartesi

Böyle De Güzel İrmik Helvası Yapılmaz Ki !!!


İrmik helvası yapmayı hiç ama hiç beceremem; ne zaman denemeye kalkışsam ya yanar karamelleşir ya da şerbeti fazla olur hamurlaşır. Bir türlü ortasını tutturamadım! Geçenlerde, sanırım Dr. Oetker'indi, hazır karışım denedim. İçine irmiğinden fıstığına her şeyi koymuş adamlar, geriye sadece karıştırmak kalıyordu, onu da yaparız evvelallah dedim ve başladım pişirmeye. Sonuç muhteşem oldu. Koca bir tava irmik helvam oldu. Sıcacıkken kaşık kaşık, hatta kase kase indirdim mideye; gelin görün ki benden başkası ağzına sürmedi.

İkizlere ne diller döktüm de tadına dahi bakmadılar. Eşim "ben sevmem irmik helvası" diyerek bir kaşık bile yemedi. Acıdım o kadar helva çöpe gidecek diye her gün yavaş yavaş yedim, oh mis gibi kaloriler ekledim vücuduma. Sanırım helvanın dördüncü günüydü artık, tavada sadece dibe yapışmış kırıntılar kalmıştı. Yıkamak için mutfak masasının üzerinde bırakmıştım tavayı, sonra orada unutmuşum. Biraz sonra bir de ne göreyim, ikizler bayat helva kırıntılarına girişmişler, avuç avuç yiyiyorlar. Şimdi bu benim mutfak becerilerime hakaret değil de nedir sorarım sizlere?!

7 yorum:

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...