14 Ocak 2012 Cumartesi

Bana Pepee demeyin!

İkizlerimin en sevdiği çizgi film şu aralar Pepee. Bir ara Caillou'ya yerini kaptırmak üzereydi ki, oğlanın kel kafalı olması, babasının yaz kış aynı kazağı giymesi ya da sülalece kibarlıktan kırılıp dökülmeleri nedeniyle mi bilinmez, Caillou'dan şu sıralar uzaklaşmış durumdalar.

Özellikle Ege Şila'ya (pembe elbiseli olan) bayılıyor. Utanmasa "işte anne evleneceğim kız bu" deyip çıkaracak karşıma. Hal böyle olunca bu sevginin gerektirdikleri de derhal yerine getiriliyor:

  • İkizlerime çok uzun süreli T.V izletmiyorum ancak Ege Beyi Pepee'yi izletmeden öğlen uykusuna yatırmıyorum.
  • Aylık Pepee dergimizi düzenli alıyoruz, itinayla ilk bir kaç sayfasına göz gezdirip yine büyük bir özenle her sayfayı kibarca yırtıyoruz.
  • Kapı, baca, cam, pencere, kol, bacak demeden her yeri Pepee, Şila ve Bebe stickerlarıyla doldurup daha beş dakika geçmeden aynı stickerları söküp afiyetli yiyiyoruz.
  • Boş zamanlarımızda her gördüğümüz bebek resmine Bebe diye hitap edip, kafamız bozulduğunda Pepee diye tutturup odadan odaya geziyoruz. Ve aşkımız depreşirse resimli kitaplardaki her küçük kıza Şila diye sesleniyoruz.
  • Küçük beyleri susturmak istediğimde, şşşiişşşş ünlemini çıkarıp parmağımı hemşireler misali dudaklarıma görtürdüğümde kendileri de beni taklit ediyor ve bunu çağrışımlar vasıtasıyla Şuşu (söz konusu çizgi filmin anlatıcısı) izliyor. Şuşu aşağı şuşu yukarı.
  • Pepee şarkıları (çişimiz tuvalete, Pepee çok üzülüyor, canım annem, vb.) dinlemeden boğazımızdan lokma geçmiyor.
  • Ve büyük haber...kısmetse Pazartesi günü Peepe ve Şila ya da Bebee (henüz karar veremedik) kahramanları oyuncak rafımızda yerini alıyor!
Üzgünüm Caillou...her ne kadar gönlüm senden yana olsa da mantığım Pepee diyor. Aksi halde Pepee Pepee çok üzülüyor :))

2 yorum:

  1. pepee benim resmen 4. çocuğum oldu. evet tv izlemiyoruz ama bilgisayarda pepee kaçırmıyoruz...::)) ne farkı varsa..

    YanıtlaSil
  2. :) Biz de yemek yerken bilgisayarda şarkılarını dinliyoruz...artık ben bile koşullandım, acıkınca Pepee dinliyorum :))

    YanıtlaSil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...