15 Eylül 2013 Pazar

Örümcek Adam Vakası!


Geçenlerde mahalle kırtasiyesine gitmiştik ikizlerimle, parka çıktığımız zaman gitmeden duramadıkları bir uğrak yeri oldu kırtasiye bizim için. Kırtasiye malzemelerini bitirip ıvır zıvır oyuncaklara takıldılar bugünlerde. İşte o gün de küçük kırmızı bir motorun üzerinde oturan minyatür birer örümcek adam alıp çıktılar.

Bir kaç gün sonra öğlen uykuya dalmadan dördüncü kez Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler kitabını okuyordum ki ikizler kitabın arkasında minikler için hazırlanmış örümcek adam kitabını görüp isteriz de isteriz diye tutturdular. Cumartesi günü gezmeye çıktığımızda en yakın D&R'da bulduk çok şükür. Hani uyku öncesi diye satılan serilere ait olan kitap. Fiyatı da çok uygun sadece 2.5 TL. Akşam eve 21.30 gibi geldik ve hiç abartmıyorum kitabı bana uyumadan önce altı kez okuttular.

Ertesi sabah "anne örümcek adam açsana" nidalarıyla uyandım. Elim kitaba uzanmıştı ki "hayır anne, bilgisayardan aç" cümlesiyle duraklatıldım. Yeni nesil artık her şeyin bilgisayar denen şu varlığın bünyesinde barındığını doğuştan biliyor valla. Oturduk sabahın köründe İngilizce örümcek adam izledik. Tabii bana külfet olacakya önce soruları cevapladım "neden maske takıyor, neden mavi-kırmızı kostüm giymiş, neden duvara tırmanıyormuş, biz de örümcek adam olabilir miymişiz, ve saire ve saire..."

Neyse yarım yamalak filmi bitirmek üzereyken bu sefer de tutturdular maske isteriz diye. Oğlum nereden bulayım demeye kalmadı "hadi anne sen yaparsın" diye beni gaza getirdiler. Eee ne yapalım iş başa düştü. Kırtasiye çekmecesini şöyle bir karıştırdım. Mavi tükenmez kalem, kurşun kalem, kırmızı kalem, resim defteri ve bir miktar çamaşır ipi işimi görür dedim. Önce çizdik, sonra boyadık, sonra gözlerine delik açtık ve en son da iplerini geçirdik. Oldu size uyduruk bir örümcek adam maskesi. Valla ne kadar uyduruk olsa da sonuçtan çok memnun kaldım. Zira oyuncakçıdan fahiş fiyata alacağım maskelerle herhalde bu kadar uzun süre oynamazlardı!


Maskeyi yaparken hem gözlem yaptılar hem de yeri geldi bana yardım ederek iş teknik dersimize bizzat iştirak ettiler :)


İkizlerin maskeleri karışmasın diye birinin örümcek ikonu üstte diğerinin altta ;)
Siz de evde kendi imkanlarınızla çocuğunuzun sevdiği bir kahramana hayat verebilirsiniz, hem de hiç para ödemeden. Benden söylemesi :))

Evimizin yeni üyesi çok kıymetli Piytıy Paykıy (Peter Parker), seni sevgiyle böğrümüze basıyor ve hoşgeldin diyoruz!

4 yorum:

  1. Çok tatlılar maşallah.. E diğer oğlunuzu kıskanmadı mı bende de örümcek ikonu olsun diye..:))
    Maskeler çok güzel olmuş.. İkizlerinizi Allah bağışlasın çok tatlılar maşallah..:))
    Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      İkisine de yaptım örümcek ikonu, birininki üstte diğerininki altta. Birinin örümceği diğerininkinden biraz büyük olmuş ama. Neyse ki fark etmediler :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Yaratıcı, yetenekli insanın hali başka oluyor, çok akıllıca olmuş. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah :)
      Uydurmayı seven insan diyelim :))
      Çok ama çok teşekkürler.
      Sevgiler.

      Sil

Bitmeyecek Öykü

Ve Bitmeyecek Öykü bitti! Kitap bir çocuğun, sınırsız bir hayal gücünün var ettiği Fantazya diyarına yolculuğunu konu ediniyor özünde. An...